2015-05-19 Tru-Turf FR108 vältenheter

SONY DSC SONY DSC SONY DSC Kungliga Drottningholms GK blir första kund i Europa som kommer att välta fairways regelbundet med Tru-Turf FR108.

”Vi började testa vältning av fairway förra säsongen och så här långt är resultaten mycket lovande, säger Erik Dahl, banchef på Kungliga Drottningholms GK. Gräset klarade sig längre utan vatten under torrperioder och gräset blev både starkare och friskare. Framemot höstkanten märkte vi att daggmaskarnas jordhögar, som gör underlaget ojämnt, minskade betydligt i antal. Gräset har också klarat vintern bättre med färre angrepp av snömögel och svamp som resultat. Vi ser därför all anledning att fortsätta med kontinuerlig vältning av våra fairways”.

  • Passar till John Deere, Toro & Jacobsen (både till 5/7 enheters klippare)
  • 91kg per vältenhet, 3st rullar i varje vältenhet
  • 55,9cm arbetsbredd per vältenhet
  • Minska svampsjukdomar, grönare och starkare gräs under högsommarvärme och betydligt minder mask angrepp under hösten är bara några av många fördelar med att välta fairways och fotbollsplaner regelbundet.

För mer information och teknisk beskrivning av Tru-Turf FR108 klicka här.

Publicerad i Uncategorized